boerenwoning

De 100 jaar oude woonboederij is geheel gerestaureerd en bestaat uit: 3 slaapkamers waarvan 2 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 individuele bedden, een keuken met eetgedeelte, een woon- en eetkamer en een kamer voor ontspanning of studie waar ook eventueel een bed geplaatst kan worden. Vanuit alle kamers is er een prachtig uitzicht op de velden en bossen, de omgeving waarin de boederij zich bevind. S’avonds kan men de prachtige sterrenhemel bewonderen boven Cardeña en de velden een schitterend licht zien wanneer het volle maan is.

De boederij beschikt over warm water en centrale verwarming, zo ook een houtkachel in de woon-eetkamer. De woning voorziet zichzelf in duurzame energie via zonnepanelen.

Aan de zijkant van de boederij bevind zich een oude ingebouwde steenoven zoals gebruikelijk in de afgelopen eeuw was. Hoewel de meeste zijn verdwenen is deze intact en functioneel gebleven.

Vanuit het terra, de patio, heeft men uitzicht op een tradioneel bijgebouw bestaand uit steen waar van oudsher de kar opgeborgen stond.

Op het land rondom de boederij lopen dieren vrij rond en om die reden is het huis beschermt met hekken zodat deze dieren niet het terrein op kunnen. Op de terrassen rondom de woning staan onder andere eiken- en, vijgenbomen en kunnen kinderen vrij rond spelen en in contact komen met de natuur.

Andere activiteiten zijn onder andere, wandelingen in de natuur en het bezichtigen van de op de boerderij aanwezige biologische veehouderij van : Iberische varkens , koeien, schapen , etc